De Novello 2016 is (bijna) binnen!

Zoals je kan zien is de nieuwe voorraad van Novello binnen! Dat wil zeggen bijna, want het is nog even een klus om de pallet leeg te halen en binnen weg te zetten.
Voor degenen die vooruit hebben besteld kan de uitlevering plaatsvinden.

Wat er overblijft is uiteraard alsnog te bestellen.

 

 8,25Verder lezen

 

Bij   6 flessen          € 7,95 per fles
Bij 12 Flessen         € 7,65 per fles
Bij 24 Flessen         € 7,25 per fles
Bij 36 Flessen         € 6,95 per fles
Bij 48 Flessen         € 6,65 per fles
Bij 60 Flessen         € 6,45 per fles
Bij 120 Flessen       € 6,10 per fles

Wat is Novello?

In de afgelopen jaren heeft deze Novello van Cavit elk jaar de allerhoogste premies behaald bij de “Banco d’Assagio dei Vini d’Italia di Torgiano, de belangrijkste proeverij in Italië.

Een tweetal druivenrassen vormen de basis van deze top Novello, te weten: Teroldego en Schiava. Dit zijn typische druiven uit de streek Trentino. Teroldego komt voornamelijk uit de lage streek rondom de stadjes Mezzolombardo en San Michèle d’Adige, terwijl de Schiava uit de heuvels van Rovere della Luna komen. De druiven, gezond en rijp, worden in r.v.s. tanks opgeslagen voor de fermentatie. Na enkele dagen worden de druiven geperst en de most fermenteert men op de gecontroleerde temperatuur. Hierna volgt de zuivering, een korte rustpauze en de botteling. De kleur is licht robijn met wat paarse flonkeringen. De geur is volrijp, frisse bloemen. De smaak fruitig, sappig en zacht.

Fiori d’Inverno, de naam zegt het al; Bloemen in de winter. Resultaat van werk in voorafgaande seizoenen. Een nieuwe wijn die aangeeft dat er weer een nieuw wijnjaar is aangebroken. Fiori d’Inverno Vino: Novello om elk jaar weer opnieuw kennis mee te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *