Verslag najaarsproeverij

Afgelopen weekend hield De Kaaswaag, alweer voor de 30e keer, haar najaarsproeverij, met een flinke opkomst van rond de 70 wijnliefhebbers.
Tijdens de proeverij konden in totaal 63 wijnen worden geproefd, waaronder weer een flink aantal wijnen die nieuw in het assortiment zijn, zoals de Spaanse wijnen van De Moya.

Nieuwe locatie

Het concept was dit jaar wat anders dan vorige jaargangen. Wij hebben namelijk gekozen voor een nieuwe locatie, buiten het centrum van Assen, in de Haven van Kloosterveen.
Hier wordt binnenkort het nieuwe Eetcafé de Haven geopend. De primeur was dus voor jullie!

De locatie is in gebruik bij Stichting Phusis, die mensen met een beperking ondersteunt en hen dagbesteding aanbiedt. Zo heeft onze wijnproeverij ook een sociaal karakter gekregen, want voorafgaand aan de proeverij was er een lunch beschikbaar, die geheel is verzorgd door het personeel van het eetcafé. De lunch kon zowel in het café zelf, als op de rondvaartboot worden genuttigd. Uitstekende locaties met een leuk weer-eens-wat-anders tintje.

Tussen de lunch en de wijnproeverij werden er door het personeel van het eetcafé rondleidingen verzorgd door het gebouw. In de tussentijd konden ook al wijnen worden geproefd, die zijn opgesteld in een tent naast de het eetcafé. Ze konden daar uiteraard geproefd worden, maar dit kon ook binnen gebeuren, waar het wat behaaglijker was.

Wij kijken terug op een zeer geslaagde proeverij en een mooie samenwerking met het personeel van Stichting Phusis. Afgezien van enkele opmerkingen over de beschikbare ruimte in de tent (verbetering voor de volgende keer!) waren de reacties erg positief. Wij kijken daarom alweer uit naar onze volgende voorjaarsproeverij. Als het weer goedgezind is dit een erg mooie locatie voor een buitenproeverij.

 

 

4 gedachten over “Verslag najaarsproeverij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *