Boursault

(1 klantbeoordeling)

 4,95

Boursault, afkomstig uit de Franse regio Val-de-Marne, is een populaire drievoudige kaas gemaakt van koemelk. Als alternatief is Boursault ook bekend als Lucullus. De in 1953 door Henri Boursault uitgevonden kaas heeft een zeer hoog vetgehalte waardoor het een smeltende, romige, zachte consistentie krijgt. Met een vetpercentage dat de schalen met bijna 75% laat kantelen, maakt de ultrarijke romige smaak en de zeer romige textuur van Boursault het een favoriete dessertkaas. De kaas heeft een dunne, bloemrijke schil dankzij een coating van lichte penicillinevorm.

Affinage van Boursault duurt ongeveer twee maanden met nog een maand in de verpakking. Naarmate de kaas ouder wordt, verkrijgt deze een champignonachtige en een verfrissende citrusachtige smaak. De kaas die in ronde vormen met een kleine cilinder wordt verkocht, moet binnen een week na aankoop worden geconsumeerd. Probeer deze kaas te combineren met druiven of peren en lichte, fruitige wijnen zoals .

Uitverkocht

Categorie:

Beschrijving

  • Boursault, afkomstig uit de Franse regio Val-de-Marne, is een populaire drievoudige kaas gemaakt van koemelk. Als alternatief is Boursault ook bekend als Lucullus. De in 1953 door Henri Boursault uitgevonden kaas heeft een zeer hoog vetgehalte waardoor het een smeltende, romige, zachte consistentie krijgt. Met een vetpercentage dat de schalen met bijna 75% laat kantelen, maakt de ultrarijke romige smaak en de zeer romige textuur van Boursault het een favoriete dessertkaas. De kaas heeft een dunne, bloemrijke schil dankzij een coating van lichte penicillinevorm.Affinage van Boursault duurt ongeveer twee maanden met nog een maand in de verpakking. Naarmate de kaas ouder wordt, verkrijgt deze een champignonachtige en een verfrissende citrusachtige smaak. De kaas die in ronde vormen met een kleine cilinder wordt verkocht, moet binnen een week na aankoop worden geconsumeerd. Probeer deze kaas te combineren met druiven of peren en lichte, fruitige wijnen.

1 beoordeling voor Boursault

  1. Ellen van der Vaart

    Heerlijk kaasje!! Onze favoriet

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *