2,89/100gr
Morbier is een halfharde gewassenkorstkaas uit Frankrijk. De morbier behoort tot de familie van de raclette.
Er zijn nog geen beoordelingen.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Je beoordeling *
Naam *
E-mail *
Epoisses au lait cru de Bourgogne is een zachte koemelkkaas geproduceerd door Gaugry in het dorp Époisses, Frankrijk. Meestal genoemd als Epoisses, heeft de kaas romige, taaie en stevige textuur. Met een kenmerkende zachte rood-oranje kleur, wordt het gecategoriseerd als een smear-gerijpte kaas gewassen in Marc de Bourgogne. Het duurt ten minste 6 weken om volledig te rijpen.
Ondanks zijn scherpe geur, heeft de kaas een pittige, zoete en zoute smaak. Het gaat goed met Sauternes.
Fourme d’Ambert (of kortweg Ambe, geproduceerd in de regio Auvergne, is een van de oudste kazen van Frankrijk, daterend uit de Romeinse bezetting bijna 1.000 jaar geleden. Er wordt gezegd dat de Druïden en de Galliërs de kunst hadden ontwikkeld om deze unieke kaas te maken. In 2002 werd het gescheiden van de Fourme de Montbrison, een identieke kaas, om een individuele AOC-status te krijgen.
Om wijn en andere alcoholische dranken te mogen kopen, moet je minimaal 18 zijn
Ik verklaar dat ik minstens 18 jaar ben
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.