Casa de la Ermita

Eén van de modernste wijnbedrijven in Jumilla is Casa de la Ermita. Deze Bodega bezit ruim 100 hectare wijngaarden gelegen tussen 400 en 800 meter boven de zeespiegel voornamelijk beplant met monastrell, cabernet sauvignon, petit verdot en syrah voor rode wijnen en viognier, rousanne en marsanne voor witte. Daarnaast experimenteert het vooruitstrevende bedrijf nog met een 30-tal andere druivensoorten.

Casa de la Ermita is het eerste officieel erkende biologische wijnbedrijf in Jumilla. Er wordt namelijk op geheel natuurlijke wijze wijn gemaakt, dus zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en bemesting.

Het belangrijkste druivenras voor Casa de la Ermita – net als voor de hele regio trouwens – is onbetwist de monastrell. Daar worden niet alleen fruitige jonge wijnen van gemaakt maar ook prachtige crianzas en rijpe dulces. Voor verwerking worden de kleine geconcentreerde druiven na de oogst vervoerd naar persingsruimte die zo’n 8 meter boven de opslag ligt. Dat maakt pompinstallaties in het bedrijf overbodig. De zwaartekracht ‘leidt’ de vruchten, de most en uiteindelijk de wijn door alle fasen in het wijnbereidingsproces. De wijnen voor houtrijping komen uit in één van de ruim 4200 eiken vaten in de kelder.

http://www.casadelaermita.com

Enig resultaat