Château Carignan

Château Carignan ligt in Carignan de Bordeaux, een streek 10 kilometer oostelijk van de stad Bordeaux. De belangrijkste druivenvariëteit voor het huis is, net als voor rechteroever-wijnen Saint Emilion en Pomerol, de merlot. De kleirijke kalkheuvels in het gebied leveren subtiele lekkere zachtronde en fruitige wijnen op die bij iedereen in de smaak vallen.

Het kasteel van Carignan – een heus sprookjesslot met spitse torens en kantelen, begroeid met adembenemende rozenstruiken – dateert van 1452. Het landgoed was ooit een geschenk van Karel de VII aan Jean Poton de Xaintrailles die zich aan de zijde van Jeanne d’Arc verdienstelijk had gemaakt voor het Franse koninkrijk.

In de loop van de geschiedenis hebben vele illustere families het in bezit gehad: onder andere de Canteloups, Géres, de Vallier en de familie Montesquieu. Voorlaatste eigenaar Philippe Pieraerts kocht het Château in 1981. Hij restaureerde en modernisserde het kasteel , de tuinen, de landerijen, de wijnkelder en bebouwing. En natuurlijk ging hij nog mooiere wijnen maken, met de hulp van expert Louis Mitjaville.

Landgoed Château Carignan telt in totaal honderdvijftig hectare grond waarvan 65 ha. is aangeplant met wijnranken. Een derde deel van de gaarden is ouder dan veertig jaar; de overige stokken zijn tussen de acht en vijfentwintig. Ze liggen ideaal gesitueerd naar het zuiden en zuidwesten. De kelder van het Château is uitgerust met de modernste vinificatieapparatuur.

http://www.chateau-carignan.com

Toont alle 2 resultaten