Château de la Peyrade

De wijngaarden van de Languedoc-Roussillon vormen een enorme lappendeken langs de Middellandse Zee die zich uitstrekt van de Spaanse grens tot de Provence. Het wijngebied dankt zijn bestaan aan de Griekse en Etruskische kolonisten die hier 600 jaar voor Christus de eerste wijnstokken aanplantten.

De geschiedenis van de Languedoc-Roussillon wordt nog steeds grotendeels bepaald door wijn. Zo golden de zestiger jaren van de vorige eeuw bijvoorbeeld als het begin van een revolutionaire periode in de wijnbouw van deze regio. Vanaf dat moment besloot een aantal wijnproducenten om zich volledig te richten op de internationale markt. Nieuwe druivenvariëteiten werden aangeplant en de modernste technieken geïntroduceerd. Niets kon het maken van grote wijnen meer in de weg zitten.

Deze omslag is buitengewoon succesvol gebleken en Languedocwijnen worden vandaag de dag over de hele wereld met veel enthousiasme onthaald. De Languedoc-Roussillon profiteert van een formidabele geologische verscheidenheid. Je vindt er leisteen, mergel, rolkeien, zand, kleigrond en bodemsoorten die hier een combinatie van zijn. Bij elkaar zorgt dat voor een enorme aromatische en smaaktechnische diversiteit. Het zonnige klimaat en de verkoelende wind verschaffen de wijnen hun verdere kracht en complexiteit.

http://www.chateaulapeyrade.com

Toont alle 2 resultaten