Domaine des Diables

In 2007 hebben Virginie en Guillaume Philip hun eerste druiven geoogst op Domaine des Diables. Het 16 ha tellende domaine ligt verscholen tegen de berg Sainte-Victoire in de gemeente Puyloubier. Het terroir heeft een perfect evenwicht tussen klei, leem en zand, een waarborg voor de finesse van de wijnen.

Viginie en Guillaume werken sinds het begin op een duurzame wijze in de wijngaarden. De percelen staan permanent onder de invloed van twaalf verschillende winden, waaronder de Mistral, die de ontwikkeling van de voornaamste schimmelziekten van de wijnstokken tegengaat. Zo worden met bestendige zorg voor de omgeving alle percelen onder het concept ‘geleide bestrijding’ gecultiveerd, op de grens met biologische wijnbouw.

Recent hebben zij een geheel nieuwe cave gebouwd op het domaine, waardoor ze nu de capaciteit hebben om 300.000 liter wijn te produceren. Ieder perceel wordt apart gevinifieerd, gebruikmakend van de meest moderne technieken. In 2010 is hun zoon Paul geboren, die al op jonge leeftijd de hand geschud heeft van de minister van Landbouw toen zijn ouders de medaille van Chevalier in handen mochten nemen. Sinds 2011 heeft Domaine des Diables onafgebroken de Prix d’excellence au concours généra agricole gekregen. In de wijnbouw een hele unieke prestatie.

Enig resultaat