Domaine Paul Prieur & Fils

Domaine Paul Prieur & Fils is gevestigd in het plaatsje Verdigny in het departement Cher. Het is een familiebedrijf waar de kleinzoon Luc nu als 11e generatie het landgoed beheert samen met zijn vader Didier en oom Philippe. Hier, en rond het dorp Sancerre, bezit de familie ongeveer vijftien hectare wijngaarden waarvan tweederde beplant is met sauvignon blanc voor witte Sancerre. Het overige deel wordt ingenomen door pinot noir voor een roséwijn en een rode variant.
De sauvignon druif van Domaine Paul Prieur staat in twee verschillende grondsoorten. In het zuidwesten van de appellatie is dat de Caillotes-bodem en in het noordwesten de Terres Blanches. Elk brengt een eigen type wijn voort die uiteindelijk samenkomen in een assemblage.

De Caillottes of Cris-bodem bestaat uit rotsachtige hellingen samengesteld uit arme, stenige en sterk kalk- en mergelhoudende grond die zeer stuivende, fruitige, elegante en verfijnde wijnen opbrengt. De Terres Blanches vormt een terroir van kalk, mergel en klei die voor krachtige, gulle, complexe en intens kruidige wijnen zorgt.

Voor de rosé en rode Sancerre oogst de familie pinot noir van de steviger gestructureerde bodems in de dalen rond Verdigny.

Toont alle 2 resultaten