Feudo Montoni

Feudo Montoni is gevestigd in een authentieke baglio (Siciliaans hof) dat in 1469 in het hart van Sicilië werd gebouwd. Het bijzondere aan de ligging van dit domein is dat tijdens het Romeinse rijk in het dal granen werden verbouwd. De hooggelegen wijngaarden (500-700 m) van Montoni floreerden en hadden een natuurlijk geïsoleerde positie waardoor de authentieke druivenrassen bewaard zijn gebleven. Hierdoor konden zij hun typische kenmerken behouden ten opzichte van andere wijnen van hetzelfde druivenras elders op het eiland. Bovendien komen alle druiven van pre-phylloxera geënte onderstammen. In 1800 kwam Feudo Montoni in het bezit van Fabio’s grootvader Rosario Sireci. Hij ontdekte de oude druivenstokken zoals perricone, nero d’avola en catarratto.

In de jaren ’60 selecteerde de vader van Fabio, Elio, de beste druivenstokken en plantte nieuwe wijngaarden aan en moderniseerde de kelder. Elio gaf zijn passie en respect voor de natuur door aan zijn zoon Fabio. De afgelopen 30 jaar heeft Fabio het werk van zijn grootvader en vader verder volbracht als behoeder van de oude wijnstokken en deze bijzondere druivenrassen. Om zijn missie kracht bij te zetten bestudeert hij de geschiedenis om goed in de toekomst te kunnen kijken. Het behouden van de traditie is van wezenlijk belang in de beslissingen die Fabio neemt. Fabio participeert in iedere stap in het productieproces, daar waar het begint in de wijngaard tot aan het einde in de kelder en werkt volledig biodynamisch.

Fabio’s wijnen zijn uitmuntend, zij kunnen zich meten met grootste rode wijnen, niet alleen door hun structurele rijkdom, maar ook door hun elegantie, stijl en klasse.

Toont alle 4 resultaten