Kamptal

Daar waar de rivier de Kamp in de Donau stroomt ontvouwt zich een buitengewoon vruchtbaar dal voor wijnbouw: het Kamptal. Dit dal behoort tot de oudste landschappen en cultuurregio’s van Europa en heeft als hoofdstad Langenlois – tevens de grootste wijnstad van Oostenrijk.

In dit wijnbouwgebied, dat onderdeel is van de deelstaat Niederösterreich, zorgen warme en zonnige zomerdagen voor optimale rijping van de druiven. Daarnaast staat een verkoelende wind gedurende de nacht garant voor loepzuivere aroma’s en verfijnde fruitzuren in de wijnen. De bodem bestaat in hoge mate uit löss en leem, met hier en raad leisteen en de wijngaarden liggen op de hoger gelegen terrassen langs de rivier.

Uitstekende condities voor de productie van prachtige witte wijnen op basis van grüner veltliner, (rhein)riesling, weissburgunder (pinot blanc) en ook wat chardonnay. Maar ook de kwaliteit van de rode wijnen is hoog. Zweigelt, blauburgunder en internationale druiven als cabernet sauvignon en merlot geven aromatische wijnen die regelmatig houtopvoeding krijgen.

Enig resultaat