Cossart Gordon Colheita Verdelho 1998

 59,95

Madeira -Cossart-Colheita-1998-Malmsey-www.dekaaswaag.nl

olheita: Wijn van hoge kwaliteit, minimaal 5 jaar gelagerd, van 1 jaargang, druivensoort dient vermeld te worden op het etiket en de wijn moet ook voor 100% van genoemde druivensoort gemaakt zijn.

Verdelho Madeira wordt omschreven als ‘Medium Dry’ en wordt traditioneel geserveerd als gekoeld aperitief. De wijn is bijzonder aromatisch en heeft een zacht en rond karakter. De typische Madeira aciditeit in combinatie met het zachte karakter maken deze Verdelho een geweldige begeleider van heldere soepen en (wild)paté’s. Ook een spannende combinatie is als begeleider van de Indiaas keuken (Curries)

Smaakomschrijving: Stro geel met mooie gouden rand, complexe neus met tonen van gedroogd fruit (o.a. abrikoos en ananas) hars, ceder hout en oosterse kruiden. Vol en rond in smaak maar toch ook heel elegant. Mooie lange afdronk waarin in de geintegreerde zuren vol overeind blijven staan.

.

Op voorraad

Categorie:

Beschrijving

Cossart Gordon is het oudste huis in Madeira, opgericht in 1745 door William Gordon en Francis Newton. In 1808 kwam de schot William Cossart erbij. Nu is Cossart Gordon onderdeel van het familie bedrijf de Madeira Wine Company die om Blandy’s bezitten en maken zij van dezelfde backoffice gebruik.

 

De stijl van Cossart Gordon is de meest droge van alle huizen en ze bezitten een geweldige verfijning

 

 

 

Extra informatie

Soort

Land

Streek

Producent