Frankrijk
-
Beaufort d’Alpage
3,95/100g Toevoegen aan winkelwagen -
Beaufort été
4,35/100g Toevoegen aan winkelwagen -
Cantal Vieux
3,10/100g Lees verder -
Caprice des dieux
Meer dan 50 jaar geleden werd Caprice des Dieux ontwikkeld door Jean-Noël Bongrain, oprichter van het moederbedrijf Bongrain SA. Ook bekend als “Caprice of the Gods”, het is een zwaar zacht gerijpte kaas gemaakt van koemelk. Door zijn ovale vorm, blauwe verpakking, soepele en romige consistentie, ziet het er een beetje anders uit. In ongeveer twee weken bereikt de kaas volledige rijping met een gebloeide korst. Onder zijn fluweelachtige huid heeft het een pure smaak van verse melk en room met een boterachtige, nootachtige en zachte smaak. Deze zachte kaas heeft een vetgehalte van 60% en combineert met rode wijn, witte wijn en Korbel Natural Champagne.
-
Caprifeuille au lait cru
10,95/per stuk Toevoegen aan winkelwagen -
Cave d’Affinage du Saint Felicien 150 gr
6,50/st Toevoegen aan winkelwagen -
Comte 24 maanden
3,99/100g Toevoegen aan winkelwagen -
Comte Affinage Juraflora 12mnd
3,39/100g Toevoegen aan winkelwagen -
Delice de Bourgogne
3,29/100g Toevoegen aan winkelwagen -
Delice de Pommard 200g
9,25/st Toevoegen aan winkelwagen -
Epoisses
Epoisses de Bourgogne is een zachte koemelkkaas geproduceerd door Jacques Hennart in het dorp Époisses, Frankrijk. Meestal genoemd als Epoisses, heeft de kaas romige, taaie en stevige textuur. Met een kenmerkende zachte rood-oranje kleur, wordt het gecategoriseerd als een smear-gerijpte kaas gewassen in Marc de Bourgogne. Het duurt ten minste 6 weken om volledig te rijpen.
Ondanks zijn scherpe geur, heeft de kaas een pittige, zoete en zoute smaak. Het gaat goed met trappistenbier en Sauternes.
-
Epoisses au lait cru 250gram
Epoisses au lait cru de Bourgogne is een zachte koemelkkaas geproduceerd door Gaugry in het dorp Époisses, Frankrijk. Meestal genoemd als Epoisses, heeft de kaas romige, taaie en stevige textuur. Met een kenmerkende zachte rood-oranje kleur, wordt het gecategoriseerd als een smear-gerijpte kaas gewassen in Marc de Bourgogne. Het duurt ten minste 6 weken om volledig te rijpen.
Ondanks zijn scherpe geur, heeft de kaas een pittige, zoete en zoute smaak. Het gaat goed met Sauternes.
-
Fourme d’Ambert
Fourme d’Ambert (of kortweg Ambe, geproduceerd in de regio Auvergne, is een van de oudste kazen van Frankrijk, daterend uit de Romeinse bezetting bijna 1.000 jaar geleden. Er wordt gezegd dat de Druïden en de Galliërs de kunst hadden ontwikkeld om deze unieke kaas te maken. In 2002 werd het gescheiden van de Fourme de Montbrison, een identieke kaas, om een individuele AOC-status te krijgen.
-
Morbier au lait cru
2,89/100gr Toevoegen aan winkelwagen -
Munster au lait cru
Munster, ook wel bekend als Munster Géromé, is een zachtgewassen korst gemaakt van melk geproduceerd door koeien in de regio’s tussen de Elzas, Lotharingen en de Franche-Comté in Frankrijk. De naam Munster is afgeleid van het stadje Munster waar de Vosgische abdijen en kloosters deze kaas sinds de middeleeuwen maakten. Traditionele Munster wordt beschermd door een Appellation d’Origine Contrôlée (AOC), die vereist dat de kaas wordt gemaakt van ongepasteuriseerde koemelk. De zachte en romige kaas komt ook op smaak met komijn en smaakt het best wanneer het wordt vergezeld door een goed bier. Net als bij gewassen korstjes met schil, heeft Munster een rode coating op de korst die enigszins vochtig is door herhaalde wasbeurten. Anders dan het beschermen van de kaas, is de korst ook verantwoordelijk voor een sterk, doordringend aroma en een pittige smaak.
De beste Munster-kazen worden geproduceerd in de zomer en de herfst wanneer de koeien grazen op de ‘hoge stoppels’ van de Vogezen. Deze kaas heeft een zeer hoog vetgehalte van 45-50%
-
Roitelet roombrie
2,04/100g Toevoegen aan winkelwagen