Winkel
-
François Chidaine Sauvignon Touraine
16,95 Lees verder -
Munster au lait cru
Munster, ook wel bekend als Munster Géromé, is een zachtgewassen korst gemaakt van melk geproduceerd door koeien in de regio’s tussen de Elzas, Lotharingen en de Franche-Comté in Frankrijk. De naam Munster is afgeleid van het stadje Munster waar de Vosgische abdijen en kloosters deze kaas sinds de middeleeuwen maakten. Traditionele Munster wordt beschermd door een Appellation d’Origine Contrôlée (AOC), die vereist dat de kaas wordt gemaakt van ongepasteuriseerde koemelk. De zachte en romige kaas komt ook op smaak met komijn en smaakt het best wanneer het wordt vergezeld door een goed bier. Net als bij gewassen korstjes met schil, heeft Munster een rode coating op de korst die enigszins vochtig is door herhaalde wasbeurten. Anders dan het beschermen van de kaas, is de korst ook verantwoordelijk voor een sterk, doordringend aroma en een pittige smaak.
De beste Munster-kazen worden geproduceerd in de zomer en de herfst wanneer de koeien grazen op de ‘hoge stoppels’ van de Vogezen. Deze kaas heeft een zeer hoog vetgehalte van 45-50%
-
Italiaanse salami met parmezaanse kaas
8,95/per stuk Toevoegen aan winkelwagen -
Quinta Do Vallado Adelaide Vintage Port 2009
69,95 Toevoegen aan winkelwagen -
Zwitserse raclette kaas
Zwitserse raclette kaas uit Zwitserland gemaakt van rauwe melk.
-
Gustave Lorentz – Pinot Gris Grand Cru Schofweg
19,95 Lees verder -
Paulinshof – Pinot blanc trocken
15,95 Toevoegen aan winkelwagen -
Château Massiac – Viognier
12,95 Lees verder -
Vegetarische salade
4,40/pers. Lees verder -
Watson’s food – Aged fondue
8,95 Lees verder -
Saltufo
5,95/per stuk Toevoegen aan winkelwagen -
Confit de Canard – eendenpoten
32,95 Toevoegen aan winkelwagen -
Italiaanse salami met pistache
7,95 Toevoegen aan winkelwagen -
Pecannoten
3,10/per 100 gram Toevoegen aan winkelwagen -
Despagne Biface
12,95 Toevoegen aan winkelwagen -
Epoisses
Epoisses de Bourgogne is een zachte koemelkkaas geproduceerd door Jacques Hennart in het dorp Époisses, Frankrijk. Meestal genoemd als Epoisses, heeft de kaas romige, taaie en stevige textuur. Met een kenmerkende zachte rood-oranje kleur, wordt het gecategoriseerd als een smear-gerijpte kaas gewassen in Marc de Bourgogne. Het duurt ten minste 6 weken om volledig te rijpen.
Ondanks zijn scherpe geur, heeft de kaas een pittige, zoete en zoute smaak. Het gaat goed met trappistenbier en Sauternes.