Winkel
-
Bosina 250 g
6,15 Lees verder -
Boska giftbox kaas & wijn
29,95 Toevoegen aan winkelwagen -
Boska Giftbox kaasmessen
39,95 Lees verder -
Boska kaasfonduepan Cheesy geel
43,95 Lees verder -
Boska kaasfonduepan gietijzer zwart
67,95 Lees verder -
Boska kaasfonduepan Nero zwart
43,95 Lees verder -
Boska kaaskruller (girolle) hout
24,95 Lees verder -
Boska kaaskruller (girolle) marmer
37,95 Lees verder -
Boska kaasschaaf
6,95 Lees verder -
Boska kaasschaaf half
11,95 Toevoegen aan winkelwagen -
Boska outdoor kaasfondue pan
54,95/per stuk Lees verder -
Boska raclette apparaat
185,00 Toevoegen aan winkelwagen -
Boska stolp voor kaaskruller
8,95/per stuk Lees verder -
Bosvruchten mix
2,05/per 100 gram Lees verder -
Boursault
Boursault, afkomstig uit de Franse regio Val-de-Marne, is een populaire drievoudige kaas gemaakt van koemelk. Als alternatief is Boursault ook bekend als Lucullus. De in 1953 door Henri Boursault uitgevonden kaas heeft een zeer hoog vetgehalte waardoor het een smeltende, romige, zachte consistentie krijgt. Met een vetpercentage dat de schalen met bijna 75% laat kantelen, maakt de ultrarijke romige smaak en de zeer romige textuur van Boursault het een favoriete dessertkaas. De kaas heeft een dunne, bloemrijke schil dankzij een coating van lichte penicillinevorm.
Affinage van Boursault duurt ongeveer twee maanden met nog een maand in de verpakking. Naarmate de kaas ouder wordt, verkrijgt deze een champignonachtige en een verfrissende citrusachtige smaak. De kaas die in ronde vormen met een kleine cilinder wordt verkocht, moet binnen een week na aankoop worden geconsumeerd. Probeer deze kaas te combineren met druiven of peren en lichte, fruitige wijnen zoals .
-
Brillat Savarin 500 grams kaasje
Brillat-Savarin is een drievoudige crèmekleurige dessertkaas die in de jaren ’30 werd gemaakt door kaasmakerij Henri Androuët. Het is genoemd naar de 19e-eeuwse gastronoom en levensgenieter, Jean Anthelme Brillat-Savarin.
Het is een industriële kaas geproduceerd door drie zuivelbedrijven in de regio Ile de France. Sinds geclassificeerd als een drievoudige roomkaas, heeft Brillat-Savarin een vetgehalte van minstens 75% bereikt door het toevoegen van rijke, weelderige room aan volle melk.
Jonge kazen smaken naar verse kaas, maar meestal worden ze ongeveer vier tot vijf weken gerijpt om complexere smaken te ontwikkelen.
Een gerijpte Brillat-Savarin heeft een typische witte, bloemige korst met een interieurpasta die romig-wit van kleur is. De textuur is dicht, vochtig en licht kalkachtig met voldoende glans en romigheid voor een drievoudige roomkaas. Smaken zijn van boter, zout en room met een vleugje paddenstoel, noten en truffels.